pondělí 21. září 2015

Recenze: La Bohème Café

Rozhodnutí k napsání recenze nějakého pražského podniku padlo na kavárnu La Bohème Café na Sázavské. A to jednoduše proto, že překonala má očekávání. Procházela jsem kolem ní již několikrát, z venku vypadá velice přívětivě. Po zavítání dovnitř jsem měla radost ještě větší. :)

Kaváren jsem navštívila již mnoho. Bezesporu za to mohlo i mé seznámení se s milovníkem nevšedních kaváren. Vypadaly různě. Přes moderní design z Ikei po prvorepublikovou snahu s lehce kýčovitým nádechem. S nově otevřenými se to má tak, že příliš přehnané snahy někdy škodí. Snadno se tam může stát, že nepřirozeně usměvavá obsluha přinese naprosto jiné pokrmy, než byli objednány, jenom proto, že byla zaneprázdněna nepřirozeným usmíváním se. To zde ale nehrozí.

Prostředí kavárny působí velmi klidně a příjemně v kontrastu s rušnou Vinohradskou třídou, u které se nalézá. Samozřejmostí je i vhodně zvolená hudba – Zaz, Parov Stelar či soundtrack Amélie z Montmartru, která se dobře poslouchá, když venku zuří sezónní podzimní deštík. Vybavení interiéru koresponduje s žánrem hudby. Rozvržení stolů nabízí možnost sednout si tak, aby k případnému hledění do notebooku nebyl přizván nikdo další. Typů posezení je tu několik, takže kavárna po pár návštěvách designově neomrzí. Navíc jedna z mála kaváren, kdy pohled do vnitrobloku nepůsobí sklíčeným dojmem.

Skutečnost, že kavárnu otevírá někdo, kdo má něco v hlavě, rozeznávám dle toho, jak moc alternativní je při sestavování nápojového lístku. Kávy tvořené ze sójového či kokosového mléka by již všude měly být samozřejmostí. Proto mě to zde příjemně potěšilo, a hlavně proto, že ceny za tento druh káv nebyly přemrštěné, jak bývá zvykem. Nabízené kávy jsou typově rozlišné, takže vhodné k degustaci. Kavárna nabízí i prodej káv a čajů značek, které jinde dostupné tak lehce nejsou. Tuto recenzi jsem psala těsně po otevření tohoto podniku. Teď, již po nějakém čase, kavárna prosperuje a stoly jsou obsazené (snad vždy, když jedu kolem). Líbí se mi také komunikace na facebooku, kde i zaměstnanci dostávají tvář (i s příběhem).

A kam zavítáš nejraději Ty? :)

4 komentáře:

  1. zdravím tě a děkuji za komentář a návštěvu mého blogu, já kavárny moc nenavštěvuji, ale je to dobrý typ, Kifaaya Diab , http://kifaayadiab.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Také děkuji za návštěvu blogu a milý komentář :-) Recenzi jsi napsala velmi pěkně, úplně toužím do kavárny zajít, zvlášť, když je také taková "retro" :-) ale bohužel bydlím daleko, tak snad jednou tam zavítám a ověřím si tvá slova na vlastní kůži :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač. :) Jsem ráda, že se recenze líbí, zrovna na tohle místo se psala velice dobře, je to v Praze jedno z mých nejoblíbenějších míst.

      Vymazat